Wysyłanie ulubionych zdjęć, Uwagi dotyczące wysyłania zdjęć – Canon IXUS 285 HS Instrukcja Obsługi

Strona 106

Advertising
background image

106

Przed użyciem

Przewodnik podstawowy

Przewodnik zaawansowany

Podstawowe informacje

o aparacie
Tryb automatyczny/tryb

hybrydowy automatyczny
Inne tryby

fotografowania

Tryb P

Tryb wyświetlania

Funkcje Wi-Fi

Menu ustawień

Akcesoria

Dodatek

Skorowidz

Uwagi dotyczące wysyłania zdjęć

●

Zależnie od stanu używanej sieci przesyłanie filmów może być

czasochłonne. Należy sprawdzać poziom naładowania baterii aparatu.

●

Usługi sieci Web mogą ograniczać liczbę zdjęć lub długość filmów

możliwych do przesłania.

●

W przypadku wysyłania filmów do smartfonów należy pamiętać,

że obsługiwana jakość obrazu zmienia się w zależności od smartfonu.

Szczegółowe informacje na ten temat można znaleźć w instrukcji

obsługi dostarczonej ze smartfonem.

●

Moc sygnału sieci bezprzewodowej jest wskazywana na ekranie za

pomocą następujących ikon:

[

] duża, [ ] średnia, [ ] mała, [ ] słaba

●

Wysyłanie zdjęć do usług sieci Web jest mniej czasochłonne

w przypadku ponownego wysyłania zdjęć, które są wciąż dostępne na

serwerze CANON iMAGE GATEWAY.

2

Wybierz zdjęcia.

●

Aby wskazać zdjęcia, wykonaj czynności

podane w punktach 2 – 3 w podrozdziale

„Wybieranie zakresu” (= 73).

●

Aby uwzględnić filmy, naciśnij

przycisk [ ][ ][ ][ ], aby wybrać

opcję [Doł. filmy], a następnie naciśnij

przycisk [ ], aby zaznaczyć opcję zgodnie

z wyborem ( ).

●

Za pomocą przycisków [ ][ ][ ][ ] wybierz

opcję [Tak], a następnie naciśnij przycisk [ ].

3

Wyślij zdjęcia.

●

Za pomocą przycisków [ ][ ] wybierz

opcję [Wyślij], a następnie naciśnij

przycisk [ ].

Wysyłanie ulubionych zdjęć

Można wysłać tylko zdjęcia oznaczone jako ulubione (= 78).

1

Wybierz opcję [Ulubione obrazy].

●

Po wykonaniu kroku 2 w sekcji „Wysyłanie

wielu zdjęć” (= 105), wybierz polecenie

[Ulubione obrazy], a następnie naciśnij

przycisk [ ].

●

Wyświetlony zostanie ekran wyboru zdjęć

dla ulubionych. Jeśli nie chcesz dołączać

danego zdjęcia, wybierz je i naciśnij

przycisk [ ], aby usunąć [ ].

●

Naciśnij przycisk [

].

●

Za pomocą przycisków [ ][ ] wybierz

opcję [Tak], a następnie naciśnij przycisk [ ].

2

Wyślij zdjęcia.

●

Za pomocą przycisków [ ][ ] wybierz

opcję [Wyślij], a następnie naciśnij

przycisk [ ].

●

W kroku 1, opcja [Ulubione obrazy] nie jest dostępna, o ile obrazy

nie zostały oznaczone jako ulubione.

Advertising