Program dell factory image restore, Uruchamianie programu dell factory image restore – Dell XPS 17 (L701X, Late 2010) Instrukcja Obsługi

Strona 82

Advertising
background image

80

Przywracanie systemu operacyjnego

Program Dell Factory

Image Restore

PRZESTROGA: Użycie narzędzia Dell

Factory Image Restore do przywrócenia

systemu operacyjnego powoduje trwałe

usunięcie wszystkich danych z dysku

twardego oraz wszystkich aplikacji

i sterowników zainstalowanych po

zakupie komputera. O ile to możliwe,

przed użyciem tej opcji należy wykonać

kopię zapasową danych. Programu Dell

Factory Image Restore należy używać

tylko wtedy, gdy nie powiodła się próba

rozwiązania problemu z systemem

operacyjnym za pomocą funkcji

Przywracanie systemu.
UWAGA:
Program Dell Factory Image

Restore może nie być dostępny w pewnych

krajach lub w niektórych komputerach.
UWAGA: Jeśli program Dell Factory

Image Restore nie jest zainstalowany

w komputerze, należy przywrócić system

operacyjny za pomocą programu Dell

DataSafe Local Backup (zobacz „Program

Dell DataSafe Local Backup” na stronie 76).

Z programu Dell Factory Image Restore należy

korzystać jako z ostatniej metody przywrócenia

systemu operacyjnego. To narzędzie przywraca

dysk twardy do stanu z chwili zakupu komputera.

Wszystkie programy lub pliki dodane od chwili

zakupienia komputera — w tym pliki danych —

zostaną trwale usunięte z dysku twardego. Pliki

danych obejmują dokumenty, arkusze kalkulacyjne,

wiadomości e‑mail, zdjęcia w formacie cyfrowym,

pliki muzyczne itd. O ile to możliwe, przed

użyciem programu Dell Factory Image Restore

należy utworzyć kopię zapasową danych.

Uruchamianie programu Dell

Factory Image Restore

Włącz komputer.

1.

Po wyświetleniu logo DELL

2.

™

naciśnij kilka

razy klawisz <F8>, aż zostanie wyświetlone

okno

Advanced Boot Options

(Zaawansowane opcje rozruchu).

UWAGA: W przypadku zbyt długiego

oczekiwania i pojawienia się logo systemu

operacyjnego należy zaczekać na

wyświetlenie pulpitu systemu Microsoft

Windows, a następnie wyłączyć komputer

i spróbować ponownie.

Advertising