Rozłączanie z mobilną siecią szerokopasmową, Opcje mobilnej sieci szerokopasmowej – Dell Venue 11 Pro (7140, Late 2014) Instrukcja Obsługi

Strona 21

Advertising
background image

2.

Przeciągnij palcem od prawej krawędzi ekranu, aby wyświetlić pasek paneli.

3.

Dotknij kolejno Ustawienia

→ Sieć → Połączenia

→ Twój usługodawca → Połącz.

4.

Po włączeniu mobilnej sieci szerokopasmowej zostanie wyświetlony przybliżony poziom użycia danych.

UWAGA: Wybierz opcję Połącz automatycznie, aby tablet automatycznie nawiązywał połączenie z mobilną siecią
szerokopasmową.

UWAGA: Tablet automatycznie nadaje sieciom Wi-Fi wyższy priorytet niż mobilnej sieci szerokopasmowej, kiedy oba
rodzaje sieci są dostępne. Jeśli tablet jest połączony z mobilną siecią szerokopasmową, a jedna z zapisanych sieci Wi-Fi
znajdzie się w zasięgu, tablet automatycznie rozłączy się z mobilną siecią szerokopasmową i połączy z siecią Wi-Fi.

Rozłączanie z mobilną siecią szerokopasmową

1.

Przeciągnij palcem od prawej krawędzi ekranu, aby wyświetlić pasek paneli.

2.

Dotknij kolejno Ustawienia

→ Sieć

→ Twój usługodawca → Rozłącz.

UWAGA: Kiedy tablet rozłącza się z mobilną siecią szerokopasmową, opcja Połącz automatycznie staje się niedostępna.

Opcje mobilnej sieci szerokopasmowej

1.

Przeciągnij palcem od prawej krawędzi ekranu, aby wyświetlić pasek paneli.

2.

Dotknij kolejno Ustawienia

→Sieci

.

3.

Dotknij i przytrzymaj opcję Twój usługodawca (lub kliknij ją prawym przyciskiem myszy, jeśli tablet jest zadokowany).

•

Dotknij opcji Pokaż szacowane użycie danych/Ukryj szacowane użycie danych, aby wyświetlić lub ukryć poziom

użycia danych.

•

Dotknij opcji Ustaw jako połączenie taryfowe/Ustaw jako połączenie nietaryfowe, aby ustawić określone połączenie

jako taryfowe lub nietaryfowe.

•

Dotknij opcji Wyświetl właściwości połączenia, aby wyświetlić właściwości połączenia mobilnej sieci

szerokopasmowej.

UWAGA: Jeśli opcja Ustaw jako połączenie taryfowe jest włączona, program Windows Update nie będzie pobierać
aktualizacji automatycznie, o ile nie jest to krytyczna aktualizacja zabezpieczeń o najwyższym priorytecie.

21

Advertising