Panasonic DMCFZ1000EP Instrukcja Obsługi

Strona 54

Advertising
background image

2.

Przed rozpoczęciem zapisu

54

•

Możliwe jest sprawdzenie wersji oprogramowania układowego aparatu.

•

Naciśnięcie przycisku [MENU/SET] na ekranie wyświetlania wersji powoduje wyświetlenie
informacji o oprogramowaniu zainstalowanym w aparacie.

•

Numer folderu zostaje uaktualniony i numery plików zaczynają się od 0001.

•

Można przydzielić numer folderu od 100 do 999.
Gdy numer folderu osiągnie wartość 999, jego wyzerowanie nie jest możliwe. W takiej sytuacji
zaleca się sformatowanie karty po uprzednim zapisaniu danych w komputerze osobistym lub w
innym miejscu

(P31)

.

•

Aby wyzerować numer folderu do 100 należy najpierw sformatować wbudowaną kartę, a
następnie zastosować tę funkcję.
Zostanie wyświetlony ekran zerowania dla numeru folderu. Należy wybrać [Tak], aby
wyzerować numer folderu.

•

Po wyzerowaniu ustawień trybu nagrywania poniższe ustawienia również zostaną wyzerowane.

–

Ustawienie [Rozp. twarzy]

•

Po wyzerowaniu ustawień konfiguracji/niestandardowych poniższe ustawienia również zostaną
wyzerowane.

–

Ustawienie [Strefa czas.] (miejsce zamieszkania)
(Jeśli aparat zostanie włączony i wyłączony, wyświetlony zostanie ekran ustawień miejsca
zamieszkania).

–

Ustawienia opcji [Data podróży] (data wyjazdu, data powrotu, docelowe miejsce)

–

Ustawienie [Ustawianie profilu]

–

Ustawienia [Obróć wyśw.], [Sortowanie obrazów] i [Potwierdz. usunięcia] w menu [Odtwarzanie]

•

Numer folderu i ustawienie zegara nie ulegają zmianie.

•

Pozbywając się aparatu, należy zawsze kasować jego ustawienia (wykonać reset), w celu
uniknięcia niepowołanego wykorzystania zapisanych w pamięci informacji osobistych.

•

Po wyzerowaniu ustawień konfiguracji/niestandardowych poniższe ustawienia również zostaną
wyzerowane.

•

Patrz

P31

w celu uzyskania szczegółowych informacji.

[Wyśw. wersji]

—

[Zerow. kompen. eksp.]

Przełączenie do innego trybu zapisu lub wyłączenie aparatu
przywraca domyślną wartość ekspozycji.

[ON]/[OFF]

[Zerow. numeru]

Wyzeruj numer pliku kolejnego zapisywanego zdjęcia do 0001.

[Zerowanie]

Zostają przywrócone ustawienia domyślne nagrywania lub
konfiguracji/niestandardowe.

[Zresetuj ust Wi-Fi]

Przywraca wszystkie ustawienia w opcji [Wi-Fi] do domyślnych
ustawień fabrycznych.

¢

¢ Z wyjątkiem [LUMIX CLUB]

(P287)

[Format]

—

Advertising