Krok 6. usuwanie zbędnych zdjęć – Nikon COOLPIX-P330 Instrukcja Obsługi

Strona 47

Advertising
background image

29

Pod
staw

y fotogra

fow
ani
a i

od

twa
rzan

ia

Krok 6. Usuwanie zbędnych zdjęć

1

Naciśnij przycisk

l, aby usunąć zdjęcie

wyświetlane aktualnie na monitorze.

2

Naciśnij przycisk

H lub I wybieraka wielofunkcyjnego,

aby wybrać żądaną metodę usuwania, a następnie naciśnij
przycisk

k.

• Bieżące zdjęcie: zostanie usunięte tylko bieżące zdjęcie.

Jeśli kluczowe zdjęcie sekwencji zostanie wybrane, wszystkie zdjęcia
w sekwencji zostaną usunięte.

• Usuń wybrane zdjęcia: można wybrać i usunąć wiele zdjęć.

Aby uzyskać dodatkowe informacje, patrz „Obsługa ekranu Usuwanie wybranych zdjęć” (

A30).

• Wszystkie zdjęcia: wszystkie zdjęcia zostaną usunięte.

• Aby wyjść bez usuwania, naciśnij przycisk

d.

3

Naciśnij przycisk

H lub I, aby wybrać pozycję Tak,

a następnie naciśnij przycisk

k.

• Usuniętych zdjęć nie można odzyskać.

• Aby anulować, naciśnij przycisk

H lub I w celu wybrania

pozycji Nie, a następnie naciśnij przycisk

k.

B

Uwagi dotyczące usuwania

• Usuniętych zdjęć nie można odzyskać. Przed przystąpieniem do usuwania należy ważne zdjęcia przesłać do komputera.

• Zdjęć chronionych (

A84) nie można usunąć.

• Należy pamiętać, że w przypadku usunięcia z aparatu zdjęć wykonanych przy wybraniu dla opcji Jakość zdjęcia (

A69)

wartości RAW (NRW) + Fine lub RAW (NRW) + Normal nastąpi usunięcie zarejestrowanych jednocześnie zdjęć
RAW (NRW) oraz JPEG. Nie ma możliwości usunięcia wyłącznie zdjęć RAW (NRW) lub zdjęć JPEG.

• Gdy zdjęcia zostaną zarejestrowane przy użyciu funkcji zdjęć seryjnych, każda seria zdjęć traktowana jest jako grupa

(zdjęcia w sekwencji) i w ustawieniu domyślnym będzie wyświetlane tylko pierwsze zdjęcie w grupie (zdjęcie kluczowe).
Po naciśnięciu przycisku

l podczas wyświetlania kluczowego zdjęcia wszystkie zdjęcia w sekwencji, do której należy

kluczowe zdjęcie, mogą zostać usunięte.
Aby usunąć wszystkie zdjęcia w sekwencji, przed naciśnięciem przycisku

l naciśnij przycisk k w celu wyświetlenia

pojedynczo każdego zdjęcia w sekwencji.

C

Usuwanie ostatniego wykonanego zdjęcia w trybie fotografowania

Aby usunąć ostatnie wykonane zdjęcie, w trybie fotografowania naciśnij przycisk

l.

Wszystkie zdjęcia

Usuń wybrane zdjęcia

Bieżące zdjęcie

Usuń

Nie

Tak

Usunąć 1 zdjęcie?

Advertising